Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRNČÍ plátky na pivě

30. 7. 2009
srnčí plátkyObrazek
špek
1 cibule
konzervované žampiony
pivo
směs koření – divočina
saturejka
sladká mletá paprika
sojová omáčka
hladká mouka
citrónová kůra
sůl, pepř
olej
 
Srnčí maso nakrájet na plátky, prošpikovat špekem, zasypat koření na divočinu, špetkou saturejky,pokapat sojovou omáčkou a zasypat lehce hladkou moukou.Zalít troškou oleje.Nechat uležet v lednici 24 hod. Mezitím několikrát maso obrátit.
Na oleji spěnit nakrájenou cibulku, přidat žampiony a tenké plátky citrónové kůry.Prosmažit a dát maso.Zprudka opéct a maso zatáhnout. Vytáhnout maso na talíř, cibulku zasypat troškou mleté papriky /jen aby chytlo barvu/, zalít troškou piva a omáčku orestovat. Přidat maso, osolit a podlít pivem.Dusit pod pokličkou asi 30 minut do měkka. Potom maso vyjmout a dodělat omáčku.Dochutit sojovou omáčkou,solí, pepřem a zredukovat do hustoty omáčky.Maso vložit spět a prohřát.
Pokud chceme víc šťávy přidáme pivo a omáčku dohustíme tmavou jíškou, kterou si uděláme nebo použijeme kupovanou.
příloha: citrónová rýže
Citrónová rýže – obdoba pomerančové rýže.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář