Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRNČÍ guláš na pivě

29. 7. 2009
Obrazek 
1 kg srnčího masa
3 středně velké cibule
5 stroužku česneku
4 velké žampiony
50 g špeku
2,5 dl černého piva
1 dl vývaru
5 kuliček černého koření
8 kuliček pepře
2 lžíce mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
0,5 lžičky na proužky nakrájené pomerančové kůry
1 lžíce sojové omáčky
tymián, sůl
2 lžíce sádla
krajíc chleba na dohuštění
 
Na sádle podusit  do červena na jemno nakrájenou cibuli, přidat maso nakrájené na kostky.Maso nechat zatáhnout, zasypat červenou paprikou, přidat na proužky nakrájenou slaninu, žampiony a prolisovaný česnek.Mírně podlít pivem.Přidat zbytek koření : černé koření, pepř, kmín, tymián,pomeranč. kůra. Přikrýt poklicí a nechat dusit ve vlastní šťávě do změknutí masa.Během vaření guláš promíchávat a dle potřeby podlít vývarem. Asi v polovině vaření / po 1 hod/ přidat krajíc chleba. Ke konci dochutit sojovou omáčkou, solí, pepřem a případně podlít pivem.
Vařit asi 2- 2,5 hodiny.
 příloha : pomerančová rýže
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář