SRNČÍ guláš na pivě
29. 7. 2009

1 kg srnčího masa
3 středně velké cibule
5 stroužku česneku
4 velké žampiony
50 g špeku
2,5 dl černého piva
1 dl vývaru
5 kuliček černého koření
8 kuliček pepře
2 lžíce mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
0,5 lžičky na proužky nakrájené pomerančové kůry
1 lžíce sojové omáčky
tymián, sůl
2 lžíce sádla
krajíc chleba na dohuštění
Na sádle podusit do červena na jemno nakrájenou cibuli, přidat maso nakrájené na kostky.Maso nechat zatáhnout, zasypat červenou paprikou, přidat na proužky nakrájenou slaninu, žampiony a prolisovaný česnek.Mírně podlít pivem.Přidat zbytek koření : černé koření, pepř, kmín, tymián,pomeranč. kůra. Přikrýt poklicí a nechat dusit ve vlastní šťávě do změknutí masa.Během vaření guláš promíchávat a dle potřeby podlít vývarem. Asi v polovině vaření / po 1 hod/ přidat krajíc chleba. Ke konci dochutit sojovou omáčkou, solí, pepřem a případně podlít pivem.
Vařit asi 2- 2,5 hodiny.
příloha : pomerančová rýže
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář