Jdi na obsah Jdi na menu
 


DVOUBAREVNÉ maso

28. 2. 2010
300 g srnčího masa
300 g kuřecích prsouObrazek
1 velká plechovka sterilovaných krájených žampionů
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
2 menší červené cibule
1 lžíce sladkého kečupu
3 lžíce červeného polosuchého vína
voda na podlití
 
          srnčí maso:
·          2 lžíce worcestrové omáčky
·          3 lžíce sojové omáčky
·          2 lžíce kořeněného oleje s bylinkami
·          1 lžíce solamylu
·          1 lžíce koření na divočinu
·          1 lžíce sladké mleté papriky
·          1 lžíce majoránky
·          ½ lžičky mletého pepře
·          1 lžička mletého kmínu
·          1 lžička pálivé salsy
·          1 lžička soli
·          4  stroužky prolisovaného česneku
 
kuřecí maso:
·          1 lžíce solamylu
·          2 lžíce oleje
·          1 lžíce hořčice s medem
·          1 lžička soli
·          1 lžička vedety
·          3 stroužky na plátky nakrájeného česneku
Srnčí maso nakrájet na proužky a naložit koření z uvedených surovin.Do druhého dne nechat v lednici uložit.
Kuřecí maso nakrájet na proužky a smíchat s uvedeným kořením a v lednici nechat odležet.
 
Na pánvi na 2 lžících oleje zprudka osmažit na měsíčky nakrájenou cibuli. Přidat nejprve srnčí maso a zprudka jej nechat zatáhnout. Podlít 3 lžícemi červeného vína a 45 minut dusit pod poklicí do měkka.
Na druhé pánvi zprudka zatáhnout na 2 lžícemi oleje kuřecí maso, spolu se žampiony přidat k podušenému srnčímu masu, trochu podlít vodou a dusit pod poklicí dalších 30 minut.
Dochutit kečupem, dle chuti ještě dochutit dalším kořením /worcestrem, sojovou omáčkou, solí/. Přidat hrášek a ještě asi 8-10 minut podusit. Podle potřeby  přidat vodu.
 
příloha: rýže
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář