DVOUBAREVNÉ maso
28. 2. 2010
300 g srnčího masa
300 g kuřecích prsou

1 velká plechovka sterilovaných krájených žampionů
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
2 menší červené cibule
1 lžíce sladkého kečupu
3 lžíce červeného polosuchého vína
voda na podlití
srnčí maso:
· 2 lžíce worcestrové omáčky
· 3 lžíce sojové omáčky
· 2 lžíce kořeněného oleje s bylinkami
· 1 lžíce solamylu
· 1 lžíce koření na divočinu
· 1 lžíce sladké mleté papriky
· 1 lžíce majoránky
· ½ lžičky mletého pepře
· 1 lžička mletého kmínu
· 1 lžička pálivé salsy
· 1 lžička soli
· 4 stroužky prolisovaného česneku
kuřecí maso:
· 1 lžíce solamylu
· 2 lžíce oleje
· 1 lžíce hořčice s medem
· 1 lžička soli
· 1 lžička vedety
· 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku
Srnčí maso nakrájet na proužky a naložit koření z uvedených surovin.Do druhého dne nechat v lednici uložit.
Kuřecí maso nakrájet na proužky a smíchat s uvedeným kořením a v lednici nechat odležet.
Na pánvi na 2 lžících oleje zprudka osmažit na měsíčky nakrájenou cibuli. Přidat nejprve srnčí maso a zprudka jej nechat zatáhnout. Podlít 3 lžícemi červeného vína a 45 minut dusit pod poklicí do měkka.
Na druhé pánvi zprudka zatáhnout na 2 lžícemi oleje kuřecí maso, spolu se žampiony přidat k podušenému srnčímu masu, trochu podlít vodou a dusit pod poklicí dalších 30 minut.
Dochutit kečupem, dle chuti ještě dochutit dalším kořením /worcestrem, sojovou omáčkou, solí/. Přidat hrášek a ještě asi 8-10 minut podusit. Podle potřeby přidat vodu.
příloha: rýže
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář