Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÉ PLÁTKY na paprice se žampiony

1. 11. 2009
¾ kg vepřové pleceObrazek
4 větší žampiony
1 větší cibule
1 červená kapie
100 g hladké mouky
3 lžíce sladké mleté papriky
2-3 ks česnek na potření
1 lžička sojové omáčky
sůl, pepř, olej
1,5 l vývar
 
Pláty vepřové plece naklepat a okořenit solí, pepřem a česnekem. Obalit v mouce smíchanou s mletou paprikou. Na oleji zprudka plátky osmahnout a vytáhnout na talíř.Na vypeku osmažit na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony.Mírně osolit, zalít sojovou omáčkou  a dusit do mírného změknutí žampionů.Vrátit maso, zalít vývarem a dusit do změknutí masa asi 40 minut. Poté maso opět vytáhnout, přidat na hrubší proužky červenou kapii a zahustit zbytkem mouky s paprikou. Provařit asi 5 minut. Vrátit maso a eště asi 10 minut provařit. Dle chuti dochutit solí a pepřem.
 

Příloha: rýže s proužky kapie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář