Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÉ KOSTKY se zeleninou

6. 8. 2009
Obrazek500 g plece
1 paprika bílá
6 sherry rajčátek
1 větší cibule
5 stroužku česneku
2 lžíce kořeněného oleje Vegetol
1 lžíce sladké mleté papriky
1 necelá lžička drceného kmínu
5 kuliček nového koření
5 kuliček barevného pepře
2 bobkové listy
2 -3 lžíce tmavé sojové omáčky
sůl, pepř
na zahuštění:1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky a necelé deci vody
 
Na oleji osmažit najemno nakrájenou cibuli, přidat maso na kostky a nechat zatáhnout. Zasypat paprikou, krátce orestovat a zalít vodou. Přidat zbytek koření, 1 stroužek nakrájený na plátky a celé 4 stroužky česneku.Podlít vodou a dusit pokud maso nebude mírně měkké, pak přidat na silnější proužky nakrájenou papriku a celé rajčátka.Dolít vodou dle potřeby a dusit do změknutí masa.Nakonec zahustit dle potřeby tzv.falešnou jíškou: tzn.polohrubou mouku rozmíchat ve trošce vody, vlít do masa a rychle zamíchat.Dochutit sojovou omáčkou, solí a pepřem.Vařit eště asi 10-15 minut.

příloha: instatní rýže s nakrájenými cherry rajčátky a bílou paprikou

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář