Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIKANTNÍ pečená žebírka

7. 4. 2010

Obrazek

1/2 kg uzených žebírek
1 palička česneku
2 lžíce koření na grilování
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky pepře
1/3 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce sojové omáčky
1 zarovnaná lžíce majoránky
pár kapek červeného tabasca
2 lžíce ochuceného kořeněného oleje
sůl
voda na podlití
 
3/4 paličky prolisovaného česneku utřít se solí. Přidat koření na grilování, pepř, sojovou omáčku, zázvor, kmín, tabasco a majoránku.Udělat pastu a tou potřít  žebírka. Vložit do pekáčku, posypat zbytkem česneku nakrájeného na plátky, pokapat olejem a podlít troškou vody.Přikryté péct na 200°C asi 1 hod. Poté odkrýt , žebírka podlít šťávou z výpečku – dle potřeby podlít horkou vodou a nechat dopéct na kůrčičku na 250°C asi 10-15 minut. Hlídat aby se žebírka nespálila.
 
příloha: brambory, chléb
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář