Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČESKÉ BUCHTY

1. 3. 2010
500 g polohrubé moukyObrazek
50 g moučkového cukru
20 g droždí
2,5 dl vlažného mléka
60 g másla
2 žloutky
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
sůl
tvarohová plnka
máslo na vymazaní pekáče, cukr moučka na posypání
 
Udělat kvásek z droždí, trochou vlažného mléka a cukru.
Mouku zahřát v mikrovlnce aby byla vlažná, přidat špetku soli, cukr, vanilkový cukr,citr. kůru a kvásek. ObrazekPromíchat a dát vejce, roztopené máslo a mléko dle potřeby.Vypracovat na vále těsto, dát do mísy, posypat moukou a nechat na tepém místě vykynout.
Na pomoučeném vále vyválet na 1 cm,nakrájet na čtverce,plnit plnkou.Udělat buchtičky. Ze stran potřít každou buchtičku roztopeným máslem, naskládat do máslem vymazaného pekáčku.Nechat eště na teplém místě vykynout.Před vložením do trouby, buchty potřít roztopeným máslem a dát péct do červena do vyhřáté trouby na 180°C asi 40 minut.
Vychladnuté posypat moučkovým cukrem.
 
tvarohová plnka:
1 tvaroh /zelená kostka – ne ve vaničce!/
100 g másla
1 žloutek
1 bílek
3 lžíce moučkového cukru / dle chuti/
1 lžíce šlehačky nebo smetany / může být mléko/
postrouhaná citr. kůra
rozinky
Máslo vymíchat s cukrem, přidat žloutek a rozetřený tvaroh, smetanu. Nakonec přidat dotuha vyšlehaný bílek a rozinky.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář