Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZELŇAČKA

0,5 kg kyselého zelíObrazek
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 kvalitní pikantní klobása / maďarská, čabajská…/
3 brambory
2 lžíce sádla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
2 bobkové listy
1 masox
3 kuličky celého koření
sůl, pepř, kmín
 
Na sádle spěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat hladkou mouku, nadrobno nadrcený česnek a zadělat jíšku.Vložit zelí a na kostky nakrájené brambory, zasypat mletou paprikou, kořením a zalít vodou.Přidat celou klobásu s masoxem a vařit do změknutí asi ¾ hod. Klobásu vytáhnou, nakrájet, vrátit spět do zelňačky aby pustila šťávu a eště asi 20 minut provařit.Dle potřeby dochutit solí a pepřem.
 Obrazek
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář