Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEKANÁ

29. 7. 2009
Obrazek
1 kg mletého masa
2 rohlíky
půl deci vlažného mlíka
1 vejce
5 stroužku prolisovaného česneku
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička vegety
hrst majoránky
3-4 lžíce strouhanky / na zahuštění dle potřeby/
sůl, voda na podlití /asi půl deci/
na náplň:
kolečka jemného salámu
2 vejce natvrdo uvařená
okurky podélně nakrájená
hořčice na potření
 
Rohlíky nakrájet na malé kostičky, zalít vlažným mlékem.
Do masa přidat česnek, vejce, vymačkané rohlíky a koření.Dobře propracovat, zahustit podle potřeby strouhankou.
Rozdělit na dvě půlky,z každé na vále udělat obdélník vysoký asi 1,5 cm – namazat zlehka hořčicí, poklást salámem. Na to vejce rozkrájené na čtvrtky  a okurek.Masovou směs pořádně zabalit.Udělat šišku.Dát do pekáče, trošku podlít vodou.Přikrýt a péct na 200°C asi 1 hod.Potom odkrýt, sekanou pokropit troškou studené vody a nechat zprudka dopéct na 250°C asi 15 minut na pěknou kůrčičku.
příloha: chleba, brambor, okurek
                                                                                Obrazek
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář