Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLNĚNÉ ZELÍ

4. 8. 2009
500 g mletého masaObrazek
1 menší cibule
4 stroužky česneku
1 lžička mleté červené papriky
1/2 lžička vegety
sůl, pepř
olej
 
200g vařené rýže
1 menší hlávka hlávkového zelí
1 g kysaného zelí
kmín
voda
na zásmažku – 2 lžíce olej a 2 lžíce hladké  mouky
na dochucení – cukr, sůl
 
Na rozpáleném oleji spěnit nadrobno nakrájenou cibulku, přidat mleté maso a nechat jej zatáhnout. Přidat prolisovaný česnek, papriku, vegetu, sůl a pepř. Chvíli podusit. Přidat rýži a promíchat.. Plnit listy zelí,ty převázat nití.
Na pekáč rozložit 1/3 kysaného zelí, na to položit závitky, podlít vodou a přikrýt. Dusit v troubě na 200°C asi 1 hodinu. Závitky vytáhnout a dat bokem na talíř. Do pekáče přidat zbytek zelí, promíchat, zasypat cukrem / dle chuti – asi 1 lžíce/, pokmínovat , podlít vodou /asi 1dl/ a péct v troubě asi ¾ hod na 180°C. Mezitím zelí promíchávat aby se nespálilo. Dle potřeby přidat horkou vodu.V polovině pečení přidat jíšku z hladké mouky a oleje.A nechat dopéct než je zelí hotové.Vrátit závitky a nechat dopéct dozlatova na 250°C asi 10 minut.
příloha : brambory
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář