Jdi na obsah Jdi na menu
 


MASOVÉ KOULE na paprice

13. 2. 2010
0,5 kg mletého masa s rýží
2 větší žluté cibuleObrazek
2 menší červené cibule
3 stroužky česneku
 
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worcestru
1 lžička mletého kmínu
5 kuliček černého koření
5 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
1 lžíce sladkého kečupu
vývar z 1 masoxu
5-6 lžic šlehačky na vaření
polohrubá mouka a studená voda na zahuštění
sůl, pepř na dochucení
 
Masové koule: viz náplň do plněných paprik: /clanky/omacky/plnene-papriky--s-rajskou-omackou
 
Na sádle zprudka orestovat masové koule , vytáhnout na talíř a do sádla dat smažit na drobno nasekanou cibuli / jako na guláš/, zasypat mletou paprikou, kmínem a podlít trochu vývarem.Vrátit koule, přidat koření – celý pepř, černé koření, bobkový list, na plátky nakrájený česnek. Dolít vývarem tak aby byli koule ponořené. Dusit a si ¾ hodiny. Koule vytáhnout, dochutit omáčku sojovou omáčkou, worcestrem a kečupem. Zahustit falešnou jíškou – tzn. ve trošce studené vody rozmíchat polohrubou mouku a za stálého míchání vlít do omáčky. Nechat chvíli provařit a nakonec dochutit šlehačkou na vaření, solí a pepřem. Koule vrátit a chvíli ještě vše prohřát.
 
Příloha: vařené brambory, knedlík
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář