Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUŠENÉ plněné žampiony

24. 3. 2010
10 velkých čerstvých žampionůObrazek
400 g mletého masa
1 menší červená cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
1 lžička karí koření
1 lžička koření směs na kuře
hrst majoránky
pár kapek tabasca /nebo jiné ostré omáčky/
sůl, pepř
1 lžíce solamylu
sýr na posypání
voda na podlití
 
na omáčku:/ na dochucení/
·          1 lžička sojové omáčky
·          ½ lžičky karí koření
·          sůl, pepř
·          voda na dolít
·          na zahuštění : 1 polévková lžíce polohrubé mouky smíchaná v ½ dl studené vody
 
 
Na oleji zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat mleté maso,vnitřky z vydlabaných žampionů a prolisovaný česnek.Podusit doměkka, dochutit karí kořením, kořením na kuře, solí, pepřem a pár kapky tabasca.Zahustit solamylem. Nakonec přidat hrst majoránky. Směsí plnit umyté, vydlabané žampiony.Naplněné žampiony vložit do pánve, podlít trochou vody a přikryté dusit cca 20-25 minut do změknutí.
Poté žampiony vytáhnout a zadělat omáčku na podlití. Do pánve přidat vody /tolik kolik chceme omáčky/  dochutit karí koření, solí, pepřem a pár kapkami tabasca. Provařit, zahustit falešnou jíškou z polohrubé mouky rozmíchané ve studené vodě. Chvíli ještě provařit a vrátit spět plněné žampiony. Prohřát, nakonec posypat strouhaným sýrem a plotnu vypnout. Sýr pod poklicí rozteče.
Na talíř dát uvařené brambory, plněné žampiony a polít omáčkou.
 
příloha: vařené brambory                         Obrazek              
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář