Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRNČÍ guláš na víně

750 g srnčího masa nakrájené na kostkyObrazek
3 středně velké žluté cibule
1 středně velká červená cibule
8 stroužku česneku
1150 g nakráj.čerstvých žampionů
2,5 dl červeného vína
100 g uzeného špeku
směs koření na divočinu
1 lžíce mleté červené papriky
sůl, pepř, drcený kmín
krajíc chleba /na zahuštění guláše/
sádlo
 

Na sádle spěnit do červena nadrobno nakrájenou cibuli /obě barvy/, polovinu nakrájeného česneku.Vložit kostky masa, zatáhnout, osolit, opepřit, okmínovat, posypat koření na divočinu.Přidat nakrájené žampiony a nechat dusit chvíli ve vlastní šťávě ve vlastní šťávě. Po chvíli zasypat mletou paprikou a na kostičky nakrájený špek, krajíc chleba  a podlít červeným vínem.Dusit do změknutí masa- asi 2 hod. Mezitím promíchávat a podlívat dle potřeby vínem. Asi v polovině vaření přidat zbylý prolisovaný česnek. Vařit do změknutí masa.

 

příloha : knedlík
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář