Jdi na obsah Jdi na menu
 


JÁTROVÝ guláš na víně

500 g kuřecích jaterObrazek
1 středně velká červená cibule
1 středně velká žlutá cibule
1 větší stroužek česneku
50 g špeku
1 ½ dl červeného vína
2 ½ dl vývaru
šťáva z ½ pomeranče
1 lžíce mleté červené papriky
2 lžíce sojové omáčky
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
4 kuličky celého koření
½ lžičky mletého kmínu
sůl, pepř,bazalka
hotová tmavá jíška
1 ½ lžíce sádla
 

Do kastrolu dát na kostky nakrájený špek, sádlo a nechat rozpálit.Na to dát nadrobno nakrájenou cibuli,česnek a prosmažit.Přidat nakrájenou a odblaněnou játru.Nechat zatáhnout.Zasypat mletou paprikou, přidat koření, podlít červeným vínem a šťávou z pomeranče.Nechat dusit – asi 15 minut.Podlít vývarem.Povařit.Dochutit sojovou omáčkou a zahustit hotovou jíškou.Dusit ještě asi 10 minut. Nakonec dochutit solí a špetkou bazalky.

                                                                               Obrazek

příloha: rýže
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář